ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ БИВШЕГ АМЕРИЧКОГ КОНГРЕСМЕНА: Нове санкције довешће до РАТА С РУСИЈОМ! (ФОТО)

Пензионисани амерички конгресмен из редова Републиканаца, Рон Пол, објавио је на званичном сајту свог института колумну у којој упозорава да би нове санкције које САД уводе Русији могле да доведу до рата између две земље.

Његов текст преносимо у целости.

Увек можете да рачунате на то да ће неоконзервативци у Конгресу игнорисати стварност, игнорисати доказе, и игнорисати здрав разум у свом бескрајном покушају да нас укључе у још један рат.

Прошле недеље, рецимо, сенатори Џон Мекејн, Линдзи Грејам, Боб Мендез, и други, прдружили су се ономе што је сенатор Грејам назвао „законом о пакленим санкцијама“, који за циљ има примену „разарајућих“ санкција на Русију.

Сенатор Грејем се хвалио да ће закон укључивати све са чиме располажу у свом покушају да појачају тензије са Русијом.

Сенатор Кори Гарднер се хвалио да нови закон о санкцијама „укључује захтев да Стејт департмент одреди да ли Русија заслужује именовање државе која спонзорише тероризам“.

Да ли он уопште зна шта реч „тероризам“ значи? Сенатор Бен Кардин упозорава да тај закон мора да се усвоји да би се ојачала наша одлука против „Шеме Владимира Путина за уништавање демократских институција и вредности широм света, директне и растуће претње америчкој националној безбедности“.

Шта је Русија учинила да заслужи санкције које ће да „униште“ земљу и евентуално је назвати спонзором тероризма? Сенатор Мендез нам каже: „Кремљ наставља да напада нашу демократију, подржава ратни криминал у Сирији, и крши суверенитет Украјине“.

Постоји велики проблем са овим оптужбама против Русије: оне се заснивају на потпуним лажима и недоказаним оптужбама које настављају да буду бизарне сваким новим понављањем.

Како је чудно када амерички сенатори попут Мендеза захтевају да станемо уз наше НАТО савезнике чак иако то значи рат, а нападају Русију за исти поступак у Сирији. Да ли је сиријски председник „ратни злочинац“, као што он тврди? Знамо да ће његова војска коначно, уз помоћ Русије и Ирана, поразити ИСИС и Ал Каиду, који су уз подршку САД седам година Сирију претварали у рушевину. Да ли би Мендез и његови савезници више волели да је ИСИС на власти у Сирији?

И колико је лицемерно за Мендеза да говори о томе да Русија крши суверенитет Украјине. Немири у Украјини су започели државним ударом под покровитељством САД против изабраног лидера 2014. године. Све то постоји снимљено.

Како Русија „напада нашу демократију“? Још увек чекамо на било какав стваран доказ да је Русија била умешана у наше изборе 2016. године и да планира да се умеша у наше изборе 2018. године. Али то не спречава пропаган

Ови сенатори тврде да ће санцкије да доведу Русе до пакла, али греше. Санкције су добре само за две ствари: уништавање живота недужних цивила и довођење до рата.

Као што сам поменуо прошле недеље, чак и наша историја показује да санкције воде до рата и да их не треба олако схватати. Током припрема за америчко учешће у рату 1812. године, САД су пословале са Француском и Великом Британијом, које су биле у међусобном рату. Кад је Велика Британија закључила да САД фаворизују Француску у својој трговини, наметнули су нам санкције.

Шта је Вашингтон учинио у одговору на то? Погласио је рат. Отуд Рат из 1812. године, ког се већина Американаца сећа као времена када су Британци спалили Белу кућу.

Недавне анкете показују да већина Американаца подржава недавни састанак председника Трампа са руским председником Владимиром Путином. Међу републиканцима, велика већина одобрава овај састанак. Можда ће добар пораз у новембру пробудити неоконзервативне ратне хушкаче.

 

Извор: Kurir.rs / Ronpaulinstitute.org

БОНУС ВИДЕО

ТРАМП У ШОКУ Русија и Кина настављају заједничке војне вежбе

Loading...