КО НЕ УМЕ ДА СЛУША ПЕСМУ, СЛУШАЋЕ ОЛУЈУ! Речи Градоначелника Загреба упућене Србима и Хрватима одјекују Балканом

Бандић је рекао да се током недавне посете Србији осећао као да је у Загребу!

Председник Странке рада и солидарности и загребачки градоначелник Милан Бандић коментарисао је данас затегнуте односе са Србијом за време обележавања годишњице Олује, позвао је на смиривање тензија, а затим је цитирао и познатог српског песника Бранка Миљковића.

Бандић је рекао да се током недавне посете Србији осећао као да је у Загребу, упитао се у чему је штос, па је одмах одговорио – у просечној пензији у Србији од 200 евра и плати од 400 евра, односно исељавану младих из Хрватске.

– Шта је преостало? Само тући у ратне трубе и враћати се у историју – рекао је Бандић, па је цитирао Бранка Миљковића: „Уби ме прејака реч“.

Он је рекао је да не треба очекивати да Срби који су на тракторима отишли у Београд аплаудирају „Олуји“, али је позвао и пријатеље у Србији да не очекују од људи у Хрватској да аплаудирају ЈНА и Веселину Шљиванчанину.

Додао је затим да је најважнији однос на просторима југоисточне Европе и западног Балкана, управо однос између Хрватске и Србије.

– И зато не смемо губити ниједан дан сулудо. Ово су дани који се сулудо губе. Мислим да то није добро – рекао је Бандић.

Коментаришући изјаву Александра Вучића у којој је упоредио Хитлерову Немачку с Хрватском, није дао конкретан одговор, већ је опет цитирао Бранка Миљковића.

– Пораз не може бити победа ма колико велики био. Ко не уме да слуша песму, слушаће олују. Хоће ли слобода умети да пева као што су сужњи певали о њој – изјавио је градоначелник Загреба и додао да је некад волео Миљковића, а да је сада у њега заљубљен.

 

Извор: Espreso.rs / Večernji list

БОНУС ВИДЕО

РТЦГ – Црна Гора службено подржала прославу Олује

Loading...