ЛАЗАНСКИ БРУТАЛАН: Израел на прослави ОЛУЈЕ?! Па Јевреји су хтели да иду у Блајбург, али не заборавите ОВО

Аналитичар Мирослав Лазански коментарисао је учешће израелских пилота на прослави „Олује“, као и присуство црногорског официра на обележавању годишњице злочиначке акције у којој је протерано више од 250 хиљада Срба.

Лазански је гостујући у јутарњем програму истакао да Израелце интересује новац и да то не треба да примимо као неку посебну увреду. Аналитичар је истакао да би за 500 милиона долара њихови пилоти летели и изнад Србије на Видовдан или неки други празник.

– Израелци су купили носаче авиона од Немачке, иако су Немци починили геноцид над њима. Ако су неосетљиви на своју прошлост, што би били на нашу – рекао је Лазански.

Аналитичар је истакао да је Србија добро одреаговала, истакавши став да смо увређени и да је то непријатељски чин, али да даља конфронтација са Израелом, Београду не би донела ништа.

– Не треба заборавити да Израел није признао Косово. Поред тога, ми имамо и војну сарадњу са њима у области електронике – рекао је Лазански и додао – Израелски лоби, иако нам није био наклоњен прошлих деценија, сада може бити наше оруђе преко којег ћемо утицати на Трампа што би могло допринети нашим интересима.

Лазански је истакао да се јеврејска заједница, где год се налази, прилагођава заједници и понаша локално, па су тако чак хтели да одају пошту усташама, али је то вероватно спречио неко из Израела.

– Јеврејска заједница у Хрватској се није јавила поводом овог питања. Огласила се јеврејска заједница у Београд. Хрватски Јевреји су у почетку чак подржавали и Туђмана, мислећи да ће он бити бољи само да нестане комунистички систем. Када су видели где води Туђманова политика, тек онда су „повукли ручу“ и схватили у шта су се упетљали. Представник јеврејске верске заједнице у Хрватској, Иво Голдштајн хтео је да организује одлазак на поклоњење у Блајбург. Неко из Тел Авива је вероватно чуо за то и реаговао, схватајући да би то било превише – прича Лазански.

Он се посебно осврнуо и на присуство црногорског официра на прослави „Олује“.

– Војник слуша наређења, а Црна Гора је у НАТО и они се држе заједно. Ту је било и представника других земаља, поред њега је био и чешки официр, па затим амерички, али и други представници земаља чланица северноатлантског пакта – рекао је Лазански.

 

Извор: Srbija Danas

БОНУС ВИДЕО

Гуча поново у знаку трубе и доброг провода

Loading...