ИДЕМ У КНИН ДА СЕ ИЗВИНИМ СРБИМА ЗБОГ НАШЕГ ОФИЦИРА НА ПРОСЛАВИ ОЛУЈЕ: Црногорски политичар најавио акцију после ПОЛИТИЧКЕ БУРЕ 5. августа

Како је истакао, сигуран је да ће њихово симболично извињење бити глас већинске Црне Горе

Марко Милачић, вођа странке Права Црна Гора, кренуо је у Книн са својим сарадницима јер жели, како је рекао, да се извини српском народу због учествовања црногорског бригадира Ивана Машуловића на обележавању прославе акције Олуја.

Како је најавио, Милачић ће са генералним секретаром Праве Црне Горе Владиславом Дајковићем боравити у дводневној посети Книну, где ће се састати са представницима српског народа, али и неколико српских породица, преноси портал ЦдМ.

– Видели смо какву је регионалну буру изазвало присуство Машуловића на прослави годишњице Олује. Осим што је нарушило односе са службеном Србијом, представља непријатељски чин и прст у око свим српским жртвама те војне акције, или, боље речено – погрома. Треба истаћи чињеницу да је не мали број жртава – избеглица, уточиште тада нашао управо у Црној Гори, што производи закључак да је црногорска власт, по ко зна који пут, понизила и властите грађане – наводи Милачић.

Како је истакуо, сигуран је да ће њихово симболично извињење бити глас већинске Црне Горе.

– Права Црна Гора поштује државу Хрватску, њен Устав и законе, и ни у којем смислу се неће мешати у њихову унутрашњу политику, већ овим путовањем испуњавамо искључиво моралну обвезу према тамошњем српском народу, али и свим Србима које је овај скандалозни чин службене Црне Горе увредио – закључио је Милачић.

Подсетимо, војни изасланик Црне Горе у Хрватској, бригадир Иван Машуловић, учествовао је у недељу на обележавању Дана победе у Книну. Како је саопштило Министарство обране Црне Горе, он је тамо био у склопу редовних активности и на позив домаћина, у складу са уобичајеним дипломатским протоколом.

 

Извор: Espreso.rs / CdM

БОНУС ВИДЕО

Ко добија преговоре? / Претње из Приштине / изјаве председника Вучића

Loading...