ПОДСЕЋАМО: Број Шиптара на Космету далеко мањи – Малагурски раскринкао! (ВИДЕО)

БЕОГРАД – Прошле године, у октобру, Борис Малагурски, објавио је кратку анализу питања броја Шиптара на Косову и Метохији.

Он је потпуно раскринкао лажи о броју Шиптара на Косову и Метохији.

Малагурски скреће пажњу да на Косову и Метохији није урађен адекватан попис становништва, а наводи и да је Њујорк Тајмс још 1982. године писао да Шиптари на Косову и Метохији имају два циља.

Први циљ је етнички чиста република, а други циљ припајање те републике Албанији, односно, реализовање концепта Велика Албанија, писао је пре скоро 40 година Њујорк Тајмс, један од најутицајнијих америчких листова.

Малагурски наводи да тврдње о броју од пола милиона становника у Приштини, не пију воду, јер је на претходним парламентарним изборима гласало мање од 90 хиљада.

Тешко је поверовати да четири петине становника није гласало, каже Малагурски.

Он наводи и да наталитет Шиптара опада, док наталитет Срба на Косову и Метохији расте, а представља информације и о огромном одласку Шиптара са Косова и Метохије.

Само прошле године, 2016., отишло је преко 40 хиљада људи, тврди популарни српски режисер и новинар.

У прилогу је представљена још једна нелогичност, а то је да према званичном попису на Косову Срба има 1.5%, а Српска листа на изборима осваја преко 16% гласова.

Погледајте шта је све у својој анализи открио Малагурски:

Извор: Кремлин.рс

Loading...