ОТКРИВАМО: План Кадрија Веселија за „Нову Митровицу“ (ВИДЕО)

Тема дијалога Косово—Србија је у последњих неколико дана изазвала жестоку дебату у јавности, након разних извештаја и изјава о могућности поделе Косова и размени територија. Највећа забринутост је та што ће Србија покушати да границу постави на реци Ибар. Али та теорија изгледа да не постоји за Кадрија Веселија.

Како је лидер ПДК-а рекао за РТК, он је израдио план за велике инвестиције у Митровици, које ће се протезати на обе стране реке Ибар.

Телевизија је дошла у посед пројекта под називом „Нова Митровица“, а извори кажу да га је пре неколико месеци смислио Кадри Весели.

Овај план предвиђа комплетно реновирање стадиона „Адем Јашари“, проширење његовог паркинг простора, изградњу аква-парка који ће окруживати ову област, као и изградњу колективних стамбених објеката око вештачког језера, преноси „Коссев“.

Али најамбициознији део плана који је осмислио Весели прелази преко реке Ибар, што може изазвати реакције из Србије.

У селима Суви До, Гушавце и Винарце, у близини реке Ибар, али и у њиховој дубини, очекује се да ће се градити стамбене зграде у високоградњи — од 3 до 7 спратова. Такође, у овој области очекује се изградња школа, спортских терена и медицинских центара.

Пројекат такође предвиђа уређење корита реке Ибар, пешачког и бициклистичког простора.

С једне стране, овај пројекат се протеже од Митровице до Бошњачке Махале и Звечана, а са друге стране наставља се на Зупче и Кошутово.

Да би се тај план реализовао, цела област би требало да буде проглашена за високу грађевинску зону.

Пројекат ће представити Демократска странка Косова у Скупштини општине Митровица.

Недавно је Весели посетио стадион „Адем Јашари“ у Митровици, где је и представио пројекат за комплетно реновирање.

Весели је поновио свој став да неће бити поделе Косова.

 

Извор: rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

Loading...