КИМОВЕ НУКЛЕАРКЕ САМО ШТО НИСУ ОКИНУЛЕ: Ракетна постројења на удару СИЛЕ којој ни РУСИЈА ни САД не могу ништа! (ВИДЕО)

Очекује се да ц́е тајфун Сулик ударити на Корејско полуострво у среду вече након што се прође преко западног Пацифика, где се формирао у Гуаму прошлог четвртка.

Предвиђено је да ће тајфун постати снажнији док како буде пролазио поред острва Кушу у Јапану пре него што крене према Кореји.

Ако Сулик остане на курсу, постац́е први тајфун који је директно погодио Јужну и Северну Кореју, након што је тајфун Санба уништио обе земље 2012. године.

Удари ветра од 200 км/х, киша, одрони земље и смртоносне олује се предвиђају када Сулик коначно удари на корејско копно.

С обзиром на своју слабу инфраструктуру и економију, очекује се да ц́е Северна Кореја доживети највећу удар Сулика.

Најновији модели показују да се на његовом путу наћи и броњи плигони за тестирање нуклеарних ракета у Северној Кореји.

Северна Кореја не дозвољава страним инспекторима да процене безбедност њених нуклеарних постројења, што значи да њихова способност да издрже утицај снажног тајфуна није позната.

Прогнозе показују да се очекује да тајфун прво ударити на северозападну Северну Кореју, гдје се налази злогласни објекат за нуклеарно тестирање Пунђи-ри.

Пунђи-ри је коришц́ен за свих шест севернокорејских нуклеарних тестова, укључујуц́и и најновије и најмоц́није у септембру прошле године, за које је Пјонгјанг рекао да је „Х-бомба“.

Пјонгјанг тврди да је „потпуно“ размонтирао место за тестирање на североистоку земље и у мају позвао међународне новинаре да буду сведоци наводног уништења.

Северна Кореја се суочила са хуманитарном кризом у 2016. години када је ударио тајфун Лионрок, убивши више од 130 људи и раселио најмање 100.000 људи, саопштиле су Уједињене нације.

Тешке поплаве и јаки ветрови уништили су више од 11.600 зграда и 60 мостова у државним медијима који су назвали најгору катастрофу за више од 70 година.

Последице природних катастрофа се јако осећају у Северној Кореји, јер лоша инфраструктура и зграде нису способни да издрже ударе.

 

Извор: Kurir.rs / Daily mail

Loading...