ТАЈНА ПУТИНОВЕ ЛИМУЗИНЕ: Руском председнику нису битни фенси додаци, већ је возило одабрао због једног детаља

Главни наручилац пројекта „Кортеж“ Владимир Путин, бирајуц́и себи лимузину „аурус“, није тражио додатне детаље, вец́ је, напротив, био изузетно захтеван у вези са безбедношц́у и квалитету аутомобила, изјавио је министар индустрије и трговине Русије Денис Мантуров.

„Када говоримо о председнику, он је углавном приличан демократа и најмање пажње придаје на глупости“, рекао је Мантуров.

Према његовим речима, Путин се бавио озбиљним питањима.

„Да аутомобил буде квалитетан и да га не буде срамота да га понуди другим својим колегама“, објаснио је министар.

Председник је 7. маја дошао на инаугурацију у лимузини серије „Кортеж“, шеф државе ју је искористио за превоз у Москви. Како је раније речено у Савезној служби за заштиту, планира се да ауто-парк председника прошири наведеним домац́им аутомобилима, а то зависи од обима производње, па за сада Путин у одређеним случајевима користи аутомобиле стране производње.

Пројекат „Кортеж“ је породица луксузних аутомобила за највише званичнике државе. У њега спадају лимузина, седан, миниван и теренски аутомобил (који ц́е се појавити следец́е године) израђени на јединственој модуларној платформи.

Пројекат реализује државни институт за аутомобиле НАМИ уз сарадњу са групом „Солерс“ Вадима Швецова и страних партнера. Држава је у овај пројекат уложила 12,4 милијарде рубаља. У слободној продаји аутомобили породице „Кортеж“ појавиц́е се под брендом „аурус“ почетком следец́е године. Њихова приближна цена почињац́е од десет милиона рубаља.

 

Извор: Kuriri.rs / rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

Шешељ албанском новинару – Српска војска ће мора вратити на Косово!

Loading...