ФЛОРЕНС „ЦЕПА“ АМЕРИКУ: Хиљаде кућа остале без струје, најгоре долази! (ФОТО/ВИДЕО)

Ураган Флоренс наставља да слаби како се приближава америчкој Источној обали, али и даље постоји опасност од „катастрофалних“ поплава и обилних падавина, јавља Ројтерс.

Флоренс се сада класификује као ураган друге категорије, с ветровима брзине до 175 километара на час.

Око 12.000 објеката углавном на обали Северне Каролине остало је без електричне енергије услед јаког удара ветра изазваног ураганом Флоренс који се приближава источној обали САД.

Већина кућа и пословних објеката без струје је у окрузима Картенет и Крејвен, северно од пројектоване стазе ока урагана и у којима се очекују обилне падавине, преноси АП.

Национални центар за урагане САД саопштио је да ће ветрови урагана досећи и до 315 километара од његовог центра, због чега ће бити угрожена већи део Источне обале САД.

Процењено је да је десет милиона људи у опасности од урагана. Очекује се надолазак мора и до 13 метара, као и до 75 центиметара кише.

Званичници у Јужној и Северној Каролини затварају луке пред налетом урагана Флоренс, који се приближава њиховим обалама.

BREAKING: Drive through Myrtle Beach, South Carolina as Hurricane Florence loomsFull story: https://dailym.ai/2xb3TZL

Posted by Daily Mail on Thursday, September 13, 2018

У Северној Каролини су за комерцијални саобраћај затворене луке Вилмингтон и Морхед, док је у Јужној Каролини затворена лука у Чарлстону за превоз контејнера, преноси АП.

У међувремену, председник САД Доналд Трамп поновио је да је заштита живота највиши приоритет и позвао оне који живе на путу урагана да се евакуишу.

Он је додао да би Флоренс могао бити „један од најјачих урагана који су икада погодили Источну обалу“.

Више од десет милиона становника у три америчке државе упозорено је на опасност од урагана Флоренс, саопштила је америчка Национална метеоролошка служба.

Електропривредна компанија „Дјук Енерџи“ саопштила је да би због урагана без струје могло да остане три четвртине од њихових четири милиона корисника у Јужној и Северној Каролини, преноси АП.

Компанија је такође упозорила да би прекид у снабдевању струјом могао да потраје недељама.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...