СВЕ О НОВОМ НАЧЕЛНИКУ ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ! Ево ко је генерал Милан Мојсиловић!

Милан Мојсиловић је генерал-мајор Војске Србије, а у периоду од 2013. до 2017. године обављао је дужност шефа Војног представништва у Мисији Републике Србије при НАТО у Бриселу

Тренутно је вршилац дужности помоћника министра одбране за политику одбране, а на ту позицију постављен је одлуком Владе Републике Србије донете је на седници одржаној 07. јуна 2018. године.

Пре постављења на садашњу дужност од 2013. до 2017. године обављао је дужност шефа Војног представништва у Мисији Републике Србије при НАТО у Бриселу.

Завршио је Војну Академију, Командно-штабну школу и Школу националне одбране у Београду. Од значајнијих интернационалних курсева завршио је извршни програм у трајању од четири месеца у Европском колеџу за безбедносне студије.

Од значајнијих оперативних дужности обављао је дужност начелника оперативног оделења у Команди оперативних снага Војске Србије, заменика команданта Здружене оперативне команде у Генералштабу и команданта Копнене војске.

У периоду од годину дана од октобра 2013. године, поред дужности шефа војног представника у Мисији Републике Србије при НАТО, обављао је дужност председавајућег међународне саветодавне групе у центру за безбедносну сарадњу РАЦВИАЦ, наводи се на сајту Министарства одбране.

Рођен је 3. августа 1967. године у Косовској Митровици.

 

Извор: Informer.rs / Telegraf.rs

БОНУС ВИДЕО

Оливер Ивановић убијен због Весељија? / Млади албанци беже са Косова

Loading...