ВУЧИЋ: Боље да се договоре Срби и Албанци, него да се други договарају преко наше грбаче

Ако икада постигнемо било какав споразум са Приштином, Србија би морала да добије јасне гаранције да ће постати држава чланица ЕУ 2025. године, рекао је у четвртак председник Србије Александар Вучић у интервјуу Ројтерсу
Британска агенција наводи да су Београд и Приштина од 2013. године посвећени дијалогу под посредовањем ЕУ, у циљу побољшања односа и решавања свих отворених питања између две стране, али да од тада није постигнут велики напредак.

– Много, много разлика дели Београд и Приштину, али морате имати у виду и очигледно је да много тога дели људе који о томе одлучују, као да је то отприлике питање за цео свет и одавно је то престало да буде питање за оне који од тога треба да имају највише користи, а то су Срби и Албанци – истакао је Вучић.

Очигледно се, каже Вучић, питање које се, како каже, заиста не тиче никог трећег – тиче целог света.
– Ја сам зато Албанцима увек говорио да је боље да се ми договоримо, него да се сви други договарају преко наше грбаче, јер, колико год да буде тежак и лош споразум за обе стране, ако се ми договоримо између себе, биће много боље, него да се ми не договоримо ништа, па да се други договарају преко наших леђа – истакао је Вучић.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

Loading...