СРУШИЋЕМО МАКРОНА — ОДБРАНИЋЕМО НАШУ ЦИВИЛИЗАЦИЈУ: Марин Ле Пен ствара савез европских десничара

Лидер крајње деснице у Француској Марин ле Пен позвала је данас европске популистичке партије да се уједине против либералног естаблишмента на изборима за Европски парламент наредне године.

Обраћајући се присталицама своје партије Национално окупљање у француском граду Фрежису, Лепен је критиковала француског председника Емануела Макрона, Брисел и имиграциону политику.

Подстакнута прошлонедељним анкетама, које показују да је подршка гласача коју Национални окупљање има скоро па „раме уз раме“ са Макроновом „Републиком у покрету“, Ле Пен је рекла да ЕУ „озбиљно штети“ Европи и да би избори за ЕП могли све да промене.

Обраћајући се представницима десничарске Слободарске партије Аустрије, коју предводи Хајнц Кристијан Штрахе, и италијанске Лиге, на чијем је челу Матео Салвини, Ле Пен је рекла „ми смо партије које ће се жестоко борити да обране наше нације и нашу цивилизацију“.

Она је нагласила да ће њена странка водити кампању за изборе за ЕП у мају у сарадњи са савезницима из Европе нација и слободе, политичке групе у ЕП, чији је члан и Национални фронт.

Француски председник Емануел Макрон раније је рекао да изборе види као отворену битку између антиимигрантски настројених популиста, попут Националног фронта, и проевропских прогресиваца, попут себе.

– У Француској, наш циљ је да поразимо Макрона. У Европи, он је да изградимо са нашим савезницима, другим (националистичким) групама, већину која ће направити паузу од пропадајуће Европске уније и напредовати ка сарадњи нација, које поштују различитост и идентитет једна друге – рекла је Лепен.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

Парада поноса у Београду

Loading...