ДУШКО, ОПРАШТАМ ТИ ШТО САМ ТЕ ГУРАО! Трамп се поново срео са црногорским премијером…

Шеф Беле куће пришао Марковићу и другарски се поздравио с њим иако га је пре тога неколико пута понизио, па и назвао „цмиздравом пропалом кучком“

ЊУЈОРК – Црногорски премијер Душко Марковић поново је имао блиски сусрет треће врсте са америчким председником Доналдом Трампом.

Међутим, овог пута, током сусрета у ходнику у време заседања Генералне скупштине Уједињених нација, први човек владе у Подгорици коначно је могао да одахне – шеф Беле куће није га гурао по сали, оптужио за нуклеарну апокалипсу, а није га ни вређао. Бар колико нам је познато.

Цивилизовано

Овог пута сусрет је деловао прилично цивилизовано, а двојица политичара су се срдачно руковала упркос огромном баласту који су оставили њихови претходни сусрети. О чему су разговарали није баш познато. Оно што је кабинет црногорског премијера објавио прилично је штуро и написано као по формули.

– Марковић је другог дана 73. заседања ГС УН разговарао с председником САД. Међу готово две стотине државника пред почетак свечаног ручка, амерички председник пришао је нашем премијеру и у краћем срдачном разговору истакао пријатељство и партнерство Црне Горе и САД – пише у саопштењу.

На снимку који су објавили, види се да је Трамп препознао Марковића, махнуо му, па уперио прстом у њега као да говори: „Ти ли си тај.“ Онда му је пришао и причали су минут или два, рукујући се. Деловало је као да између њих никад није било проблема, па се многима учинило да се десило нешто налик чувеној сцени из филма „Балкански шпијун“ кад Илија Чворовић каже: „Ђура ће ти опростити што те је тукао.“ Отприлике, како се спекулише, Трамп је „опростио“ Марковићу све увреде које му је упутио.

Речи инсајдера

Подсетимо, њихов први сусрет на самиту НАТО у Бриселу 2017. био је хит јер је Трамп улетео и одбацио Ђетића како би он био у првом плану. Након тога је за Црногорце рекао да су агресиван народ и да мисли да би управо они могли да изазову трећи светски рат, да би се затим у јавности појавиле и његове речи о црногорском премијеру. Трампова саветница Омароса Маниголт Њуман рекла је да је он Марковића назвао „цмиздравом пропалом кучком“.

ТРАМПОВИ НАПАДИ НА ДУШКА

1 Изгурао га из гомиле на самиту НАТО
у Бриселу прошле године (25. 5. 2017)

2 Црна Гора је малецна земља са јаким људима. Они су веома снажни и агресивни. Можда
постану још агресивнији и, честитамо, у
трећем светском рату смо (18. 7. 2018)

3 Зашто сам изгурао Марковића? Ох, он је
само цмиздрава пропала кучка (16. 8. 2018)

 

Извор: Kurir / A.Ivanović

БОНУС ВИДЕО

Где су паре које је Милошевић као председник СРЈ наследио од СФРЈ

Loading...