АРКАНОВ УБИЦА УСКОРО У СРБИЈИ?! Живео је иза имена нашег популарног певача – а сада му је ЖИВОТ УГРОЖЕН!

Добросав Гаврић (44), осуђен на 35 година затвора због убиства Жељка Ражнатовића Аркана (48) и двојице његових пријатеља, који се налази у притвору у Кејптауну, како стоје ствари, ускоро би могао да буде изручен Србији, након што је Уставни суд Јужноафричке Републике одбио да му додели статус избеглице у тој земљи.

Уставни суд је утврдио да не постоји основ да се Гаврићу додели статус избеглице због наводног извршења злочина, који, према њиховој констатацији, није био политички. Такође, суд је утврдио да су Гаврићеви аргументи за додељивање статуса избеглице били контрадикторни.Суд се изјаснио да су српски судови утврдили да убиство није било политички мотивисано и да је Гаврић вероватно за злочин добио новчану надокнаду.

– Док постоје поуздани докази који подржавају разумно уверење да је Добросав Гаврић починио озбиљно кривично дело, које није политички мотивисано, нема основа да му суд додели статус избеглице – речено је на суду.

Представљао се као Саша Ковачевић

Гаврић је из Еквадора у Јужну Африку дошао 2008. с лажним документима на име Саша Ковачевић. У Јужноафричкој Републици се повезао са мафијашким босом Сирилом Биком, после чијег се атентата, извршеног 21. марта 2011, у којем је и сам рањен, разоткрио његов идентитет. Тада је и ухапшен.

Гавриц́ и његов правни тим ће се сигурно још борити да он не буде изручен Србији, а њихов главни аргумент ће бити да му је живот у опасности ако се врати у родну земљу, наводе медији Јужноафричке Републике.

Добросав Гаврић је осуђен 2006. године на 35 година затвора због Аркановог убиства, као и због убиства бившег радника савезног МУП-а Добросава Гарића Гаре (47) и бизнисмена Миленка Мандића Манде (44) 15. јануара 2000. године у „Интерконтиненталу”. Милан Ђуричић Мики (41) и Драган Николић Гаги (47), његови саучесници, осуђени су на по 30 година затвора.

Гаврић је у марту 2011. рањен хицем у груди док је возио БМW X5, у којем се налазио убијени шеф јужноафричке мафије Сирил Бика. Нападачи су извадили оружје и 17 пута пуцали на Бику и Гаврића. Бика је рањен у главу, груди и руку, а Гаврић у раме. На аутомобил у којем су се налазили Бика и Гаврић пуцала су два нападача на мотоциклу, а претпоставља се да је реч о професионалним убицама, јер је шеф мафије погођен првим метком у око, а још пет му је испаљено у главу. Иначе, вредност послова Сирила Бике, са обе стране закона, процењена је на стотине милиона долара. Важио је за човека са јаким везама у политици, али и безбедносним структурама ЈАР-а.

Тренутно се налази у затвору у Јужноафричкој Републици, а у тој држави су и његова жена Данијела и њихово двоје деце.

 

Извор: alo.rs / Republika

БОНУС ВИДЕО

Војска Жандармерија и МУП Србије спремни за акцију на Косову!

Loading...