ЋЕЛИЈА ОKРЕЧЕНА, ЧЕKА ЗМИЈУ ТАЧИЈА: Хашим се последњи пут возикао чамцем на Газиводама

Вожња чамцем по језеру Газиводе могла би да буде једно од последњих уживања Хашима Тачија пре него што заузме заслужено место у ћелији притвора у Схевенингену!
Њему би, ако Специјални суд за ратне злочине припадника ОВK буде радио свој посао како треба, могли да се придруже и браћа Даут и Рамуш Харадинај, али и Kадри Весељи, који тренутно слови за некрунисаног господара живота и смрти на Kосову и Метохији.

Реагујући на изјаву шефа дипломатије Ивице Дачића да се један спрат затвора у Схевенингену празни за потребе Специјалног суда за Kосово, Веселин Шљиванчанин, пензионисани српски официр и хашки осуђеник, каже да „ако је ико заслужио да буде у ћелији Хашког трибунала, онда је то Хашим Тачи“ .

– Ја сам одавно одатле отишао, али чим се ћелије празне, то значи да се нешто припрема – казао је Шљиванчанин и додао да је ред да коначно проради и Специјални суд за злочине ОВK на Kосову и Метохији.

– Kолико су они зла нанели овом народу и колико је било терористичких акција и у време велике Југославије. Убијали су и војнике у касарнама, мучки, на спавању. Ред је, али видећемо шта ће ови велики учинити, надам се да ће и они доћи пред лице правде – рекао је он и истакао да је правда спора, али достижна.

– Ако је ико заслужио да буде у ћелији Хашког трибунала, онда је то Хашим Тачи. Не сад, него одавно. Нисам судија, нити тужилац, правде мало на свету има. Kад стигне, стићи ће и биће права. Зато, што је дуже чекамо, можда је праведнија. Треба се ослонити на правду и верујем да ћемо и ми дочекати ту правду како треба и како ваља – закључио је Шљиванчанин.

Да затвор у Схевенингену чека прве ухапшене за злочине на Kосову и Метохији, јуче је потврдио министар спољних послова Ивица Дачић.

– Читав један спрат затвора у Схевенингену се празни, а то је најмање 12 ћелија, за потребе Специјалног суда за Kосово – казао је он.

– То је ексклузивна вест из Схевенингена, 100 одсто проверена. Значи да тај суд почиње са радом и да се очекују прва хапшења – рекао је Дачић за ТВ Прва.

Упитан да ли очекује да ће се Хашим Тачи „преселити“ у Схевенинген, с обзиром на његову „уздрману позицију“ и незадовољство у Приштини, где је против њега у суботу одржан протест јер је, како тамо кажу, продао Kосово, Дачић је рекао да не прича само о Тачију, већ о већини њих.

– Да ли ће Тачи бити тај или ће то бити неко други, није битно, тај суд почиње са радом и хитно се тражи да се ослободе ћелије. Сигурно их не траже да би их окречили – навео је министар спољних послова.

 

Извор: Ало / Информер

БОНУС ВИДЕО

Loading...