СРБИЈА ГЛАВНА ВЕСТ У РУСИЈИ! Вучић ће од Путина тражити ЈЕДНУ кључну ствар, а она је КОБНА ПО АЛБАНЦЕ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је ситуација у региону Балкана озбиљна, да имамо озбиљне политичке проблеме и да зато треба мерити сваки политички потез и реч, а да ће са руским председником сутра разговарати и о томе и о билателним односима и многобројним пројектима.

– У тренутку када имамо економски напредак и када тиме можемо да будемо задовољни имамо значајне политичке проблеме у региону и много тога што није сигурно какав би исхиод био у случају нарушуавања стабилности. У том смислу сусрет са Путином је веома значајан – рекао је Вучић новинарима у Москви.

Разговараће, како каже, и о билатераланим односима који су политички добри, али могу бити и бољи, рекао је Вучић.

Он је додао да ће са Путином разговарати и о многим пројектима.

Како је рекао Србија је на руским телевизијама међу главним темама, не само због његове посете, већ и због свега што се збива око нас, због недавне ситуације на Косову и провокација Хашима Тачија.

– Покушавамо да пронађемо најбоље решење за наше грађане, како да сачувамо животе грађана али и стабилност и мир – рекао је он.

Вучић је рекао и да ће прво имати разговор у четири ока са Путиниом, а потом и састанак делагација.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће у Москви тражити конкретну политичку подршку за Србију и да верује да ће је од председника Руске Федерације Владимира Путина и добти, као што је то било и у претходном периоду.

– Дошао сам да тражим подршку за Србију, конкретну полтичку подршку за Србију. Верујем да ћемо је од председника Путина добити као што смо је имали у претходном периоду – рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да ли ће од Путина тражити конктретну подршку када је реч о дешавањима на КиМ.

Вучић је указао да су данас другачије околности и прилике, „више је тензија и важно је да о свему томе разговарамо, о свим појединачним догађајима који су претходили нашем сусрету, али и о свему ономе што би могло да се догоди убудуће“.

Председник Србије је рекао да он ради конкретно, да познавајући председника Русије Путина он такође ради конкретно и навео да шеф руске државе није човек који воли „около наоколо приче“.

Када год смо разговарали, казао је председник Вучић, то смо радили веома конкретно о сваком питању и о свакој теми.

 

Извор: Srbija Danas

БОНУС ВИДЕО

Рашка: Изјава министра Вулина

Loading...