МОСКОВСКИ ШАМАР ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Бриселски преговори су пропали а САД прави косовску војску

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров оценио да су пропали напори ЕУ у посредовању између Београда и Приштине и да САД форсирају стварање војске.

“Очигледно је да су напори ЕУ пропали, јер је Приштина одбила да реализује све договоре који су до сада постигнути”, рекао је Лавров. Руски министар спољних послова прецизирао је да се, пре свега, ту мисли на формирање Заједнице српских општина, пренео је Спутњик.

“Настојање Приштине да формира сопствену војску представља најгрубље кршење резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација. Поред тога, Приштину на то притискају споља, а пре свега из САД”, рекао је Лавров.

Након састанка са министром иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора Суефом Мохамедом ел-Амином, Лавров је нагласио да Русија поздравља одлуку Уније Комора да повуче признање Косова.

“Ми, наравно, поздрављамо ту одлуку. Русија ће и убудуће наставити да се придржава тих одлука које је донео Савет безбедности, а пре свега мислим на резолуцију 1244, која налаже да је Косово део Србије. Сви кораци морају да се предузимају у складу са том резолуцијом”, нагласио је Лавров.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

Американци Спремају Паклени План за Одузимање Крима од Русије!!!

Loading...