КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ ОПЛЕЛА ПО ХАРАДИНАЈУ: Он не заслужује да буде премијер, Рамуш је ЗЛОЧИНАЦ

Бивши главни тужилац Хашког трибунала Карла дел Понте рекла је да је „косовска држава преурањено призната“ и да није праведно то што је Рамуш Харадинај на функцији премијера Косова.

Дел Понтеова је рекла да је Косово за њу „и даље под знаком питања“ и да треба видети шта ће бити са Косовом.

Према њеним речима, Харадинај не заслужује функцију на којој се налази јер га је Хашки трибунал осудио, али га је, нажалост, апелациони суд ослободио.

Она у интервјуу за „Коха диторе“ рекла да је имала огромне проблеме када су истраге о ратним злочинима почеле, јер нико није желио да те истраге буду рађене.

Дел Понтеова је рекла да није могла да буде урађена истрага у „жутој кући“, за коју је у својој књизи навела да је у њој била тајна клиника која се користила за вађење органа око 300 српских цивила које је киднаповала ОВК.

Хајде да не причамо о жутој кући – рекла је бивши главни хашки тужилац и појаснила да су у тој кући покушали да урадити истрагу, али јој није било дозвољено да то учини.

Она је рекла да је уследио извештај Дика Мартија Савету Европе који је све потврдио.

„И сада постоји суд на Косову и нисам чула да је ишта учинио. Сумњам да ће се овај догађај расветлити“, рекла је Дел Понтеова.

 

Извор: Kurir.rs / Srna

БОНУС ВИДЕО

Цеца: Мрзим Карлу дел Понте и ХАГ, да Бог да изгорели

Loading...