ВАТРА ПРОГУТАЛА ЦЕО ГРАД, СВЕ НЕСТАЛО У САМО ЈЕДНОМ ДАНУ: Овако изгледа пакао у Калифорнији из ваздуха! (ВИДЕО)

Најмање 11 људи је погинуло, а 35 се воде као нестали у стравичном пожару у северној Калифорнији, а ватрена стихија и даље прети хиљадама домова у јужној делу те савезне америчке државе.

У пожару је нестао цео град Парадајс. Куће, школе, супермаркети и пословне зграде претворени су у згариште.

У само једном дану, градић у подножју Сијера Неваде с популацијом од око 27.000 становника нестао је у пламену, а пожар се тако брзо ширио да ватрогасци нису могли ништа да учине. Према још непотврђеним информацијама, власти сумњају да је узрок пожара квар на електричним водовима.

Широм Калифорније, број евакуисаног становништва попео се на више од 300.000 људи, а међу њима су и славни попут Леди Гаге, Ким Кардашијан, глумице Алисе Милано и режисера Гиљерма дел Тора.

Амерички председник Доналд Трамп је због ванредног стања одобрио исплату из федералних средстава за борбе против пожара. После тога, запретио је да ће повући одобрење због, како је рекао, лошег управљања шумама.

„Не постоји разлог за овако масиван, смртоносан и скуп пожар у Калифорнији. Сваке године добијају милијарде долара, а колико је живота сад изгубљено, све то због лошег управљања шумама“, закључио је Трамп на Твитеру.

 

Извор: Kurir.rs / 24sata.hr

Loading...