ЏЕФРИ НАЈС УЦЕЊУЈЕ СРБИЈУ: Одузмите Шешељу мандат ако желите у ЕУ!

Бивши главни тужилац Хашког трибунала Џефри Најс поручио је Србији да лидеру радикала Војиславу Шешељу мора да одузме посланички мандат уколико мисли да уђе у Европску унију!

Најс је рекао да је ‘запањујуће то што српска власт није објаснила зашто је Шешељ и даље посланик, иако је осуђени ратни злочинац’!?!

– Чињеница да се Шешељу не укида посланички мандат показује да српска власт верује да може напредовати према ЕУ, а да се не осврће много ни на сопствене законе, као што се није освртала ни на ратну историју Србије, која је деведесетих кршила и међународно право – објаснио је Најс.

На другој страни, шеф СРС Војислав Шешељ сматра да Најс није компетентан да коментарише било шта у вези са његовом казном, али и са придруживањем ЕУ.

– Најс је једна велика будала. Избачен је из Хашког трибунала јер је сексуално узнемиравао младића који је био запослен у тужилаштву. Написао сам о њему и књигу под насловом ‘Лажна хашка педерчина Џефри Најс’. Своју казну сам одлежао, а пресуда је историјског карактера. Ако се донесе пресуда да се мора ићи на издржавање казне на шест месеци и више, онда аутоматски престаје и радни однос у предузећима и посланички мандат. Код мене то није случај. Постао сам народни посланик 2016. године, након издржавања казне коју сам 2012. одлежао. Најс такође ништа не зна ни о ЕУ, јер је избачен и одатле. Нигде у нашем закону не стоји да особа која је осуђена у Хагу не може бити народни посланик – поручује Шешељ.

 

Извор: D. KLJAJIĆ / informer.rs

БОНУС ВИДЕО

Ручна бомба „кашикара“ описујем и бацам

Loading...