ДОДИК И ЦВИЈАНОВИЋЕВА ПОЛОЖИЛИ ЗАКЛЕТВУ: Србија је ослонац Српске! (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је у току конститутивна седница новог сазива Народне скупштине Републике Српске. Председница Српске Жељка Цвијановић и потпредседници положили су заклетве, а Недељко Чубриловић изабран је за председника Парламента. Заклетву је положио и новоизабрани српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Новоизабрана председница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас, након избора на нову дужност, да је за РС од суштинског значаја однос са Србијом који је тренутно јако добар. Цвијановић је рекла да је Србија ослонац Републике Српске и поручила да је Српска, како је рекла, „с много љубави загледана у Србију“.

Svečana sjednica novog saziva NSRS /// 19.11.2018.

Pratite #uživo Svečanu sjednicu novog saziva NSRS na našoj FB stranici #RTRSvijesti

Posted by RTRS vijesti on Monday, November 19, 2018

„Стабилне институције значе и стабилну Републику Српску. Овим показујемо нашу способност да на демократски начин проведемо изборе. Република Српска је на првом месту. У протеклом периоду имала сам небројено пута прилику да се обратим у овом дому, али овај пут се обраћам као председница Републике Српске, што је велика и посебна част, али и обавеза за мене“, поручила је председница Српске.

Он је нагласила да су јаке институције најбоља одбрана опстанка Републике Српске.

„Конституисана је Народна скупштина, ускоро ће бити и нова Влада Републике Српске. Ту је и програм економских реформи, те буџет за следећу годину. У наредне четири године наилазићемо на бројне препреке, али све ћемо их покушати превазићи у интересу Српске, али и свих њених грађана“, казала је Цвијановићева.

Каже да Република Српска мора бити доминантна, многи су јој радили о глави, али избори су показали да је она и грађанима на првом месту.

„Српска никада јача и одлучнија да одбранимо све тековине за које смо се борили. Јака стабилна, просперитетна Република Српска, са јасним политичким ставом и не плаши се да га испољи. То је Република која је поштована споља, али и изнутра, градећи мостове са свима, чак и онда када се чини да су разлике непремостиве. Много тога можемо урадити, ако смо јаки, ако заједно радимо“, изјавила је Цвијановићева.

Она је додала да је и као премијерка Републике Српске у протекле четири године радила са тим циљем.

„Сада је Република Српска стабилна“, рекла је новоизабрана председница.

Седници парламента тог ентитета БиХ присуствује и председница Владе Србије Ана Брнабић.

Posted by RTRS vijesti on Monday, November 19, 2018

 

Извор: rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

Америка подржава и одржава Косово у животу / Подела и разграничење

Loading...