ШЕШЕЉ ЗАГРМЕО: Ако до ОВОГА ДОЂЕ, Путин ОДМАХ ШАЉЕ војску на KОСОВО! (ВИДЕО)

Лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да би требало одмах затражити седницу Савета безбедности УН поводом ситуације на Kосову и Метохији и да „треба ићи са много озбиљнијим мерама“.

– Још кад се захуктала криза рекао сам да треба одмах тражити хитну седницу Савета безбедности и враћање целог процеса на тај ниво. УН би онда биле у непријатној ситуацији да се бар изјасне о томе – рекао је Шешељ.

Он је додао да треба ићи са много озбиљнијим мерама.

Шешељ је мишљења да би требало затражити од Kине и Русије да одреде контигенте за учешће у Kфору, јер тренутне снаге тог тела нису довољне.

– Ако би Русија и Kина одредиле контигенте за учешће у Kфору, најочигледније би било да они уђу прво у северни део Kосова да одржавају ред и мир и омогуће преко административне линије да се становништво нормално снабдева намирницама. То би био веома оправда задатак, а тешко је да Русија и Kина то одбију… Ја бих направио тај потез и он би вероватно узмемирио Американце, Немце и Французе – рекао је лидер радикала.

Шешељ је рекао да би Приштина онда морала да пре доласка Руса и Kинеза укине таксе како би се омогућио слободан проток робе и људи.

Он је указао и да је важно да Срби остану јединствени.

 

Извор: Танјуг

Loading...