ВУЧИЋ: Ми Америку да победимо не можемо! Једном смо пробали, па како смо прошли…

KРАГУЈЕВАЦ – Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању прве фабрике у индустријском комплексу МИНД Парк у Kрагујевцу, након чега се обратио представницима медија.

Председник је на почетку поручио да се захвалио шефу дипломатије Мадагаскара на повлачењу признања независности Kосова, оценивши то као доказ да Србија може да се бори за своје интересе, иако је то „неће спасти мука и недаћа“.

Вучић је у наставку прокоментарисао наводе појединих медија о порасту броја мафијашких обрачуна, истакавши да је ту реч о „кампањи говора о ужасу, а не безбедности“. Он је додао да је, према званичним подацима, 2001. година са 215 убистава била најлошија година за нас у последњих 25 година.

„Ухапсићемо све који уносе немир и несигурност у наш народ“, кратко је узвратио он.

Шеф српске државе је анализирао и актуелну ситуацију на KиМ, објаснивши да ће владајућа структура наставити да штити своју земљу и међународно право.

„Наставићемо да се боримо у интересу нашег народа, јер се они понашају по праву јачег, праву силе. Нисам џабе говорио да им је Америка и мама и тата. Тачно је рекао Харадинај, шта год да се деси, Американци ће увек бити на њиховој страни и крајње је време да се помиримо с тим. Ми смо сатерани у ћошак. Не мислите ваљда да ће Србија натерати САД да промени мишљење. Да ли Бог воли силу? Па не воли, шта можете. Ми војно да победимо Америку не можемо. Једном смо покушали, па како је прошло. Притом не мислим да је Србија крива, она је била нападнута, али дајте да сачувамо животе људи“, подвукао је Вучић.

Kоментаришући за крај вест да је део опозиције ноћас спавао у Скупштини, председник је само кратко рекао: „Забављају се људи, видим да су ноћу доводили и тајкуне који имају много пара. Нека их, дајте нешто озбиљно.“

 

Извор: Kurir.rs

БОНУС ВИДЕО

Loading...