ВУЧИЋЕВЕ РЕЧИ ДИРНУЛЕ АМЕРИЧKОГ АМБАСАДОРА: Ево шта је председник Србије уписао у књигу жалости поводом смрти Буша! (ФОТО)

Амбасадор Скот се огласио на твитеру

Председник Србије Александар Вучић уписао се у књигу жалости у америчкој амбасади у Београду отворену поводом смрти 41. председника САД Џорџа Буша старијег.

Ово је на твитеру објавио амбасадор САД у Србији Kајл Скот, написавши да је „почаствован љубазним гестом Александра Вучића и љубазним речима које је уписао у књигу жалости“.

Александар Вучић је књигу жалости уписао следећу поруку:

„Смрти великих људи увек остављају празнину у животу државе и њеног друштва. Одлазак овог државника без дилеме оставља празнину у срцима његове породице, али истовремено и понос у њиховим сећањима.

Џорџ Х. W. Буш је био председник којег ћемо се сећати као особе која је успела да зближи не само грађане САД, него и људе широм света.

Верујем да ће се његово име помињати са дубоким поштовањем и међу свим грађанима САД који уживају бенефите његових транформацијских идеја која су популчала пут до револуције у људским правима и стварању модерног и напредног друштва.

Председник Србије

А. Вучић“

 

Извор: Espreso.rs

БОНУС ВИДЕО

Loading...