АМЕРИЧКИ АНАЛИТИЧАР: Русија и Кина праве ИСТОЧНУ АНТАНТУ која може да се супротстави САД и НАТО и ево зашто ће успети! (ВИДЕО)

Без обзира на несугласице, Русија и Кина формирају „Источну Антанту“ која може да се супротстави САД и НАТО-у, пишу амерички медији

Како пише Хил, Запад сматра да у односима Москве и Пекинга има много препрека које им нец́е дозволити да успоставе снажан савез. Примери за то су историјско узајамно непријатељство и територијални спорови, као и супарништво за утицај у Централној Азији.

Ипак, како наводи Џеф Хоун, неповерење према политици САД омогуц́ава да се превазиђу све те супротности и закључи узајамно корисан договор. Коментатор Хила додаје да је главна предност сарадње између те две земље то што ниједна од њих не представља егзистенцијалну претњу за другу државу.

Оне немају намеру да намец́у једна другој свој државни поредак, али су једна другој конкуренција због суверенитета над одређеним територијама и у експлоатацији ресурса.

У исто време Запад сматра да су искључиво његове идеологије и његов поредак исправни. Осим тога, Хоун је написао да су Русија и Кина бивше империје које себе сматрају „жртвама игара западних држава“. Пекинг и Москва желе да ставе тачку на америчку владавину светом и осигурају економски раст и безбедност својих држава.

Он је позвао западне земље да обрате пажњу на тај и даље недовољно чврст савез. „Можда је време да се постави питање не да ли Москва и Пекинг могу да створе савез, вец́ да ли он вец́ постоји и колико јак може да постане“, закључио је Хоун.

 

Извор: Kurir.rs / rs.sputniknews.com

Loading...