ВРХУНАЦ БЕЗОБРАЗЛУKА! Харадинај ОДБИЈА понуду Европске уније!

Самозвана косовска влада вероватно неће прахватити понуду коју су званичници из Брисела упутили у писму Рамушу Харадинају како би Приштина укинула таксе за производе из централне Србије, пише Газета експрес.

Лист наводи да ће Федерики Могерини писани одговор бити послат сутра, али се наводи да садржај онога што ће Харадинај упутити „неће бити другачијег става од оног који већ знају сви грађани Kосова“.

Шеф кабинета Рамуша Харадинаја Авни Арифи потврдио је да је лажна косовска влада добила писмо из Брисела и да ће премијер одговорити сутра.

– Писмо не садржи ни један ред са неким ставом који већ није познат грађанима Kосова. Све позиције Владе познате су грађанима – рекао је Арифи.

На основу ове изјаве по свој прилици Могерини ће са другим комесарима ЕУ добити негативан одговор, оцењује лист.

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини, европска комесарка за трговину Сесилија Малстром и комесар за евроспку суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан упутили су заједничко писмо косовском премијеру Рамушу Харадинају у којем му нуде решење проблема везаног за таксе за робу из Србије.

Наводи се да из ЕУ, између осталог, предлажу да се одредница „УНМИK“ у ЦЕФТА споразуму замени одредницом „Kосово*“ (Kосово са звездицом), а заузврат траже да приштинске власти, у знак добре воље, пре сутрашњег састанка Савета за Споразум о стабилизацији и придруживању (ШП) у Бриселу, привремено суспендују примену одлуке о таксама на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

Loading...