АМЕРИ И НАТО НА РУСИЈУ ПОСЛАЛИ 3.000 АВИОНА: Москва објавила шокантне податке о „агресији“ на Русију! (ВИДЕО)

Током ове године, противваздушна одбрана детектовала је и испратила више од 3 хиљаде страних борилачких авиона, од којих је преко хиљаду извиђачких авиона, преносе руске ваздушне снаге

Тачан број страних војних летилица објавио је комадант руских Ваздушно- свемирских снага Радиотехничких трупа, генерал- мајор Андреи Kобан.

– Интезитет ваздушног саобраћаја у границама одговорности Радиотехничких трупа јесте углавном ометање војних сервиса. Током 2018., јединице сервиса детектовале се и надгледале преко 980 хиљада мета, међу којима је било око три хиљаде страних авиона, укључујући и више од хиљаду извиђачких летилица – рекао је.

У исто време, руски генерал- мајор истакао је да су јединице ваздушне одбране стављене у борбену готовост преко 4 хиљаде пута.

– Ово је јасан доказ високог напона сервиса Радиотехничких трупа које су на то навикле и на шта су спремне – рекао је Kобан.

Према његовим речима, руске противваздушне јединице детектовале су и испратиле више од пет хиљада летећих објеката дневно, од чега је 2500 страних. Додатно, сваки дан око 20 војних јединица су биле стављене у борбену приправност.

Раније, преношено је да су руске власти детектовале 16 страних летилица близу руских граница. Руски авиони слани су два пута у том периоду како би пресрели стране авионе и спречиле да уђу у руски ваздушни простор.

Присуство страних летилица и активност близу руских граница све је чешћа. Макар 17 војних летилица из других земаља виђено је у овој ситуацији током овог месеца.

Руско министартсво одбране редовно извештава о страним летилицама које облећу националне границе. Стално се позивају међународни партнери да ограниче ову активност. Упркос томе, број извиђачких авиона наставља да расте.

 

Извор: webtribune

Loading...