ОПШТИ ХАОС У ПРИШТИНИ: Опозиција руши Харадинаја и Тачија KОЈИ СУ У СВАЂИ, закон НЕЋЕ ПРОЋИ, а РАСПЛЕТ је ЈОШ ЛУЂИ!

Демократска лига и Самоопредељење жестоко се противе Харадинајевом документу

Опозиција у парламенту тзв.Kосова одлучна је одбије

Харадинајев предлог нацрта за преговоре са Београдом, као и потенцијалну резолуцију која би могла да проистекне из ванредне седнице Скупштине заказане за данас у десет сати.

Демократска лига и Самоопредељење жестоко се противе Харадинајевом документу, који је он својевремено прво дао на увид страним амбасадорима.

И док две највеће опозиционе партије тврде да неће учествовати у преговорима са Србијом, Демократска лига ипак тврди да договор са Београдом не може бити постигнут без ње.

Они желе да се уради нова верзија споразума, коју је ће прихватити све партије, и да се са тиме крене у финалне преговоре.

Међутим, тешко да је тако нешто могуће, пошто и владајућа коалиција има међусобне размирице.

Харадинајева влада се оштро противи Тачијевом предлогу да се у документу спомене и потенцијално мењање граница, али познато је да Запад сматра Тачија легитимним шефом преговарачког тима, док се Харадинај од скора нашао на списку оних који ометају преговоре.

У сваком случају, на приштинској политичкој сцени тренутно влада приличан хаос који би вероватно добио и веће размере да сви учесници у њему нису под будним менторством амбасадора Kвинте.

Међутим, није искључено да након данашње седнице дође до нових превирања, па, ко зна, можда Демократска лига и Самоопредељење, који су замало формирали владу након избора, добију и оно што све време траже – нове изборе.

 

Извор: Espreso.rs / Koha.net

БОНУС ВИДЕО

Loading...