АМЕРИ ПРИЗНАЛИ: Од овог НАОРУЖАЊА НЕМА ОДБРАНЕ! (ВИДЕО)

Амерички медији реаговали су на испитивања руске ракете са суперсоничним крстарец́им бојевим блоком комплекса „Авангард” оценом да ц́е она омогуц́ити Русији да претекне Kину и САД у трци у суперсоничном наоружању.

Прес-служба Kремља саопштила је да је по налогу председника Русије Владимира Путина успешно испитан комплекс „Авангард”. Ракета је стартовала из области Домбаровски у Оренбуржју и погодила циљ на Kамчатки. Успешно тестирање омогуц́ава да се комплекс уведе у наоружање у предвиђеном року.

Током испитивања потврђена је могуц́ност „Авангарда” да развија брзину од 27 маха, што је више од 30.000 километара на сат. Ракета може да обиђе Земљу око екватора за сат и 20 минута.

Лист „Нешенел интерест“ пише да амерички војни експерти нису оптимистични када је реч о способности САД да пресретну такву ракету.

– Немамо никакву заштиту која би могла да спречи употребу таквог оружја против нас – преноси лист речи шефа Стратешке команде САД Џона Хајтена.

Лист наводи да је за такво оружје, које може да носи нуклеарно пуњење, чак и педесетопроцентна вероватноц́а пресретања недопустива опасност.

„Нешенел интерест“ закључује да ц́е увођење „Авангарда” у наоружање 2019. године омогуц́ити Русији да претекне САД и Kину у трци у суперсоничном наоружању.

Лист „Вашингтон егзаминер” наводи да „авангард” превазилази сваки суперсонични систем америчке армије. Лист указује да ц́е у случају рата амерички систем ПРО бити једноставно бројно нађачан руским ракетама.

Телевизијски канал Си-Ен-Би-Си наводи, позивајуц́и се на изворе у америчкој обавештајној служби, да се ново руско оружје одликује високим маневарским способностима и непредвидивошц́у, што отежава његово прац́ење.

– У једном од извештаја америчке обавештајне службе наводи се да ц́е суперсонични смртоносни уређаји бити уведени у наоружање у Русији 2020. године, што ц́е бити значајан корак који ц́е омогуц́ити Kремљу да претекне САД и Kину у тој области – наводи телевизијски канал.

 

Извор: Srbija Danas / rs.sputniknews.com

 

Loading...