ИЗ РУСИЈЕ ЈЕ УПРАВО СТИГЛА НАЈЈЕЗИВИЈА МОГУЋА ПОРУKА: Тресу се гаће целом свету!

Руски стручњак је прецизирао да се ради прије свега о другом удару, односно о способности Русије да на нуклеарни напад одговори снажнијом нуклеарном одмаздом него што је то био иницијални напад

Нуклеарна одмазда у случају неочекиване агресије је загарантована, ниједан нуклеарни напад нец́е остати некажњен, упозорио је главни инжењер Московског института за термални инжењеринг Јуриј Соломонов.

Kако је прецизирао Соломонов,Русија на располагању има много средстава која омогуц́авају нуклеарну одмазду, будуц́и да једним нападом није могуц́е уништити све те мете истовремено.

Поред тога, он је истакао и да је Русија по питању развоја новог оружја за нуклеарну одмазду испред САД за 10 до 15 година. Међутим, како је објаснио, то не значи и да Американци нец́е успјети да ураде исту ствар, вец́ да је тренутна ситуација таква.

Руски стручњак је прецизирао да се ради прије свега о другом удару, односно о способности Русије да на нуклеарни напад одговори снажнијом нуклеарном одмаздом него што је то био иницијални напад.

Та предност заснива се на виталности руског наоружања, али и на могуц́ности да се очувају средства борбеног управљања и комуникације у критичним ситуацијама неочекиване агресије.

„Све то је створило ту предност“, истакао је Соломонов.

Иначе, Јуриј Соломонов је идејни творац ракета као што су „Јарс“, „Топољ“, „Булава“ и „Пионир“.

 

Извор: Espreso.rs / rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

Loading...