KИНЕЗИ ПОKАЗАЛИ НОВО СМРТОНОСНО ОРУЖЈЕ: Дрон бомбардер – убица без пилота успешно полетео! (ВИДЕО)

Kинеске власти су објавиле снимак првог лета свог најновијег дрона „Wинг Лоонг И-Д“, који је дизајниран да може да лети и до 35 сати без потребе за допуњавањем горива. Његова сврха је пре свега надгледање, али, ради се о веома опасном оружју.

Ова летелица без људске посаде, последња је у низу „Птеросаурус“ дронова, а извела је 30-минутни лет на тајној локацији у западној Kини у недељу увече.

Ради се о дрону са више сврха, који има оптимизовани аеродинамични профил, као и веома моћан мотор. Иако је дизајнирани најпре за мисије надгледања и шпијунаже и то на висини од око 7.000 метара, „Wинг Лоонг И-Д“ може да носи и до 10 ултрапрецизних пројектила.

Летелица може да лети до 35 сати без допуњавања горива, чак и док носи терет од око 400 килограма. Ради се о првом дрону ове врсте развијеном у Kини, а његов труп је у потпуности направљен од композитних материјала.

Бизнис тајмс наводи да кинески медији пишу да је дрон опремљен бомбама и пројектилима попут ласерски навођених пројектила „Блиуе Арроw 7“. Ти пројектили важе за неке од најмоћнијих антитенковских ракета на свету. Они могу да униште тенкове чији је оклоп дебео 1,4 метра и то са удаљености од 7.000 метара.

Дрон је надограђена верзија „Wинг Лоонг И“. Најновији модел је шири од првог модела и може да носи вец́и терет.

 

Извор: Kurir.rs / Biznis Tajms

Loading...