ГУЈОНОВ НОВОГОДИШЊИ КОНВОЈ ЗАУСТАВЉЕН НА ЈАРИЊУ: Приштина му забранила да донесе поклоне за децу са Kосова! (ФОТО/ВИДЕО)

Он је у четвртак увече објавио да је морао да се врати са прелаза Јариње, због забране коју су му одредиле приштинске власти

Француски хуманитарац Арно Гујон први пут за последњих 14 година има проблем да достави божићне и новогодишње поклоне деци са Kосова, а разлог за то је забрана уласка на територију јужне српске покрајине која је још на снази.

Он је у четвртак увече објавио да је морао да се врати са прелаза Јариње, због забране коју су му одредиле приштинске власти.

– Ове године, после 14 година од када водим сваке године божићни конвој, морао сам да се вратим назад према централној Србији. Срце ми је тешко вечерас, али срећан сам што ће се наша солидарност наставити – навео је Гујон.

Додао је и да су волонтери из Француске успели да уђу на Kосмет.

– Нису имали проблема ни задржавања од стране косовских служби. Моћи ће да почну са дељењем хуманитарне помоћи коју смо делом довезли из Француске и делом купили на лицу места – написао је Гујон.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug

БОНУС ВИДЕО

Loading...