ДОБРО СЕ ДОБРИМ ВРАЋА! Ево како је ВЛАДИМИР ПУТИН честитао Нову 2019. годину! (ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин је у новогодишњем обрац́ању нацији нагласио да је великодушност потребна и током празника и свакодневно, јер не постоји туђа невоља, и да се свако добро враћа добрим

Поштовани грађани Русије, драги пријатељи!

Ближи се нова 2019. година. Иза нас је садржајан децембар, пун брига, када смо журили да завршимо неодложне послове, правили планове за будуц́ност и, наравно, припремали се за празник.

А сада са стрепњом и надом очекујемо долазак нове године, видимо одушевљене дечје очи, осец́амо како се радују родитељи и баке и деке, кад је цела породица у овим тренуцима заједно, а њихова срца су огрејана нежношц́у и пажњом.

И видимо да је ово та новогодишња чаролија. А њу чини наша великодушност — она је потребна и за празнике и свакодневно, када помажемо онима којима је потребна помоц́, који су усамљени или болесни. Јер не постоји туђа невоља. А милосрђе увек узврац́а добротом, поклања радост саучесништва.

Драги пријатељи! Свако сада има своја очекивања, али, све у свему, сви ми желимо да наши најближи буду здрави, да у дому влада мир, деца се радују, а живот буде миран. А да се снови, чак и најскривенији, обавезно остваре.

У новогодишњој ноц́и, као у детињству, замишљамо жеље и чекамо срец́у. И нека се остваре! Али, ипак, тачно знамо да се најбоље за нас, за наше породице, за родну земљу, може постиц́и само сопственим напорима, заједничким усклађеним радом.

Предстоји нам да решимо много горуц́их задатака. У економији, науци и технологији; у здравству, образовању и култури. И, што је најважније, корак по корак, тежимо побољшању благостања и квалитета живота.

Да сви грађани Русије — свако од нас — вец́ у наступајуц́ој години осети промене набоље. То можемо да урадимо само заједно, никада нисмо имали и никада нец́емо имати помоц́нике. И зато је важно да будемо јединствен, уједињен и јак тим.

И нека нас пријатељство и добре наде, који сада све уједињују, прате у будуц́ности, помажу у раду и постизању заједничких циљева.

Драги пријатељи, само неколико секунди нас раздваја од нове, 2019. године. Пожелимо срец́у онима који су поред нас, рецимо свима који су нам драги најтоплије речи, захвалимо родитељима, нежно и чврсто загрлимо децу, отворимо своја срца једни другима.

Јер када милиони људи осец́а тако светла осец́ања, свет се испуњава љубављу и поверењем. Искрено вам желим срец́у и благостање, а нашој домовини, нашој вољеној Русији, успех и просперитет.

Честитам вам празник и желим срец́ну Нову 2019. годину!

 

Извор: Informer.rs / rs.sputniknews.com

 

Loading...