ТРАМП О МИГРАНТИМА: Пуцајте им у ноге, ровове напуните змијама

Издвајамо Политика Свет
Подели:

Амерички „Њујорк тајмс“ објавио је делове књиге „Гранични ратови: Трампов напад на имиграцију“, у којој се наводи шта је амерички председник Доналд Трамп предлагао својим сарадницима да се предузме против илегалних миграција из Мексика у САД.


Доналд Трамп је предлагао да се илегалне миграције зауставе тако што ће мигрантима пуцати у ноге како би их успорили, направити ровови пуни змија и алигатора, поставити шиљци на врх зида или га електрифицирати, пишу новинари Мајкл Д. Шир и Џулија Хиршфелд Дејвис у књизи која ће бити објављена 8. октобра.

Такође, наредио је сарадницима да затворе 2.000 километара границе са Мексиком – до поднева следећег дана, али је након неколико дана одустао од тога.

У књизи се наводи да је Трамп то рекао током низа састанака са својим саветницима током марта, преносе британски медији.

„Чините да изгледам као идиот“, викао је Трамп на сараднике који се нису сложили са његовим идејама.

Међу присутним сарадницима на том састанку били су тадашња државна секретарка за безбедност Кирстјен Нилсен, секретар за одбрану Мајк Помпео и тадашњи саветник, иначе његов зет, Џаред Кушнер, који су напустили састанак у паници.

Како се наводи, Трамп је имао и идеју да се гранични зид офарба у црно, како би апсорбовао што више топлоте, што би пењачима на зид отежало прелазак, а размишљао је и о конструкцији површине која би онемогућила пењање, као и заобљене металне цилиндре, међутим то му се естетски није свидело.

Извор: РТС / Танјуг / Њујорк Тајмс

Подели: