ЈЕРЕМИЋ: Народ и опозиција јединствени у бојкоту

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Председник Народне странке Вук Јеремић поручио је да ће народ и опозиција у бојкоту бити јединствени. Врло брзо после бојкота избора, доћи ће „прави избори“ на свим нивоима, рекао је Јеремић на скупштини партије у Београду.

Објашњавајући ситуацију у вези са бојкотом наредних парламентарних избора, Јеремић је окупљенима рекао да су два воза кренула из станице.

„Један је воз бојкота, а у првом вагону се налазимо ми који смо одлуку да бојкотујемо изборе донели први, срећом нисмо једини. У другом возу који је кренуо у супротном смеру су Вучић, Брнабић, Вулин, Митровић, Сарапа, Чеда и слични“, навео је Јеремић.

Према његовим речима, неки се још увек нису одлучили ком возу припадају, али то, како је навео Јеремић, сада није важно јер су изгубили шансу да буду у возу бојкота.

Јеремић је рекао да га не би чудило да неко проба да „искочи“ из једног воза у други уз оцену да је неучествовање на изборима једини пут који ће омогућити победу над „злом које влада Србијом“.

Коментаришући кратак филм о странци чији је председник, Јеремић је објаснио да су их за то време нападали и тукли, хапсили, да су били предмет медијске кампање, а да њему од 22. октобра 2017. године, од оснивања странке, није било дозвољено да се појави ни на једној телевизији са националном фреквенцијом.

Оценио је да „није лако издржати такве притиске“, али да је, упркос томе, НС присутна у преко 100 општина и градова у Србији.

Јеремић  је делегатима Народне објашњавао шта би у пракси значило разграничење Косова уз опаску да „није тајна“ да председник Србије Александар Вучић и Тони Блер представљају Србију пред високим представницима Уједињених нација.

„Разграничење значи чланство Косова у УН, а то је коначно заокруживање међународно-правног суверенитета и независности. Косово у УН значи стварање велике Албаније што би довело до нових сукоба на Балкану“, истакао је Јеремић.

Јеремић је додао и да би потпис на разграничење представљало највећу издају у историји српског народа, а тај издајник који би разграничење потписао неће моћи остати на власти, а ни на слободи.

Зато је, како је објаснио први човек НС, рушење актуелног режима у Србији велики посао, и биће теже него после 5. октобра 2000. године успоставити систем у Србији јер ће очекивања грађана бити већа него тада.

Извор: РТС


Подели: