СРАМНИ ЕНГЛЕЗИ ОПЕТ ВРЕЂАЛИ НОЛЕТА! Тениски свет у шоку! (ВИДЕО)

Издвајамо Спорт
Подели:

Однос Новака Ђоковића и публике у Енглеској никако да се доведе у ред. Ни на Завршном мастерсу у Лондну домаћи навијачи нису пропустили прилику да извижде нашег аса сваки пут кад им се указала прилика

Ђоковић неће доћи ове године до своје шесте завршне Мастерс титуле, неће бити ни 1. на крају 2019, Роџер Федерер је био бољи са 6:3, 6:4, одиграо је бриљантан меч, али су многи имали шта да кажу публици.

Разлог су аплаузи и овације кад би Новак погрешио.

  • Мислим да је тешко непоштовање када аплаудирате дуплим сервис грешкама. То је превише. Није проблем када публика подржава једног тенисера, то је ствар избора, али морате имати барем неки ниво – јасан је био Грег Руседски.
  • То је стварно ушло у Ђоковићеву главу, када би направио дуплу грешку и чуо аплаузе, та грешка се понављала. Сломио се и од те тачке је био ван тока меча.

Некада најбоља тенисерка Британије, Анабел Kрофт, надовезала се на Грегове речи.

  • Била сам тужна због Новака ове ноћи. Он је велики шампион, неко ко је толико тога остварио. Шта треба да учини да би имао публику на својој страни? Играо је овде сјајан тенис и једва да је дочекао понеки уштогљени аплауз. Навијали су за његове дупле грешке, то га је избацило из такта и повукао се у себе – приметила је Анабел.
  • Није могао да „напали“ сам себе, осетила се туга јер је деловао изгубљено, није могао против 20.000 људи.

Данијела Хантухова, некадашња полуфиналисткиња Аустралијан опена, осудила је третман Ђоковића.

  • И ја сам тужна због њега, учинио је много за нашу игру, шта треба још само да добије поштовање публике? Није чак ни махнуо када је изашао, то је разумљиво. Није пријатно кад се радују твојим грешкама, разумем његову фрустрацију.

Извор: informer.rs

Подели: