ЂИЛАС: Високи службеници МУП Папић и Антонијевић масакрирали човека, кривично да одговарају!

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Шеф Управе криминалистичке полиције Дејан Ковачевић је поновио речи министра Стефановића да су заменик шефа СБПОК-а Горан Папић и шеф одсека за борбу против опојних дрога Томислав Антонијевић суспендовани са посла до окончања дисциплинског поступка.

Свакоме у Србији је јасно да је против ове двојице требало покренути кривични, а не дисциплински поступак. Ова два припадника МУП-а нису у току интервенције прекорачили овлашћења, него су као класични батинаши масакрирали Дејана Пејовића. Овог доктора наука, оца троје деце, тукли су песницама, шутирали ногама, и то у присуству Пејовићеве супруге. Потом су му везали лисицама руке на леђа и увели на задње седиште службене шкоде, где га је Папић ударио више од двадесет пута. Малтретирање је престало тек по доласку патроле из станице на Вождовцу.

Папић и Антонијевић су се понашали као класични криминалци и тако их треба и третирати. То што су на тако високим позицијама у МУП-у је само отежавајућа околност.
Поставља се питање ко је ове батинаше поставио на та места јер и тај мора да сноси одговорност.

Очекујем од господина Ковачевића да, кад буде писао нове одговоре на тврдње Бошка Обрадовића, напише и како је Горан Папић од места конобара са завршеним месарским занатом дошао до места заменика шефа СБПОК-а. Претпостављам да му неће бити проблем да грађанима покаже диплому факултета који је Папић у претходних пет година завршио и без које није могао да буде постављен на садашњу функцију. Надам се да није у питању онај непостојећи из Лондона који је завршио његов непризнати кум Небојша Стефановић.

Извор: Странка слободе и правде саопштење

Подели: