ТАЧИЈУ СЕ ЦРНО ПИШЕ! Спремна оптужница за ТРГОВИНУ ОРГАНИМА

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Председник скупштинског одбора за KиМ Милован Дрецун каже да је дошао до информација које упућују на то да се истраге које спроводи специјализовано тужилаштво за бившу ОВK приводе крају и да им се много жури


Дрецун је за РТС рекао да је после избора на KиМ очигледно да су Рамуш Харадинај и његов клан један од приоритета интересовања Специјалног тужилаштва и да више немају позиције у функционисању институција.

  • Хашим Тачи је још увек тзв. председник, али се његова позиција клима због нове већине која ће вероватно бити успостављена у парламенту – сматра Дрецун.

Тачи је један од ретких команданата ОВK који није добио позив Специјалног суда, а уједно, и највише пута поменут у извештају Дика Мартија о злочинима и трговини органима, на основу којег је суд и основан.

А пут ка Холандији, верује се, „крчи“ му досадашњи председник косовске скупштине, Kадри Весељи, који ће на саслушање почетком децембра.

Дрецун наглашава да је Kадри Весељи као први човек илегалне обавештајне службе Хашима Тачија одговоран за убиство преко 200 људи.

  • Може да буде пут ка Хашиму Тачију, да се и он нађе на оптужници. Сазнао сам пар информација које упућују на то да се истраге које спроводи то специјализовано тужилаштво приводе крају, да се њима много, много жури – наглашава Дрецун.

Суд је ушао у пету годину мандата, али ће радити до окончања поступака.

Да се писање првих оптужница приводи крају, неки косовски медији закључили су после сазнања да је великом броју осумњичених одузет пасош, како не би напустили Kосово.

Извор: Танјуг

Подели: