ЂУРИЋ: Курти представља опасност за стабилност региона

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да кандидат за косовског премијера Аљбин Курти из дана у дан потврђује колику опасност представља по стабилност региона и читаве Европе.

Он је рекао да Курти, поручујући да не жели разговоре с Београдом, „већ дијалог о дијалогу, што је еуфемизам за потпуни изостанак дијалога“, показује да је његов једини циљ, не обезбеђивање бољег живота Албанцима, већ наношење штете Србији и српским националним интересима.

  • Нјегова јасна намера је да у што већој мери својим фашистичким порукама и потезима екстремизује и милитаризује Албанце како би у будућности свој великоалбански пројекат могао да наметне под претњом силе – навео је Ђурић у саопштену за јавност.

Он је истакао да Србија „никада неће посустати пред претњама непријатеља демократије и мира, и уложиће политичка, дипломатска и сва друга средства која су јој на располагању како би обуздала пиромана Куртија и његове најекстремније присталице“.

  • Председник Србије Александар Вучић је чврст гарант да ће свака могућност избегавања сукоба са албанским екстремистима бити искоришћена, међутим, Курти је одавно изашао из оквира мирнодопке реторике и политичке праксе, и верујем да је последњи тренутак да се сложном међународном акцијом један паликућа спречи у својим опасним намерама – закључио је *Ђурић.

Извор: Танјуг

Подели: