ПРИШТИНА У СТРАХУ: Еди Рама би могао да повуче признање Косова

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Са Косова и Метохије и даље стижу критике албанског премијера Едија Раме због подржавања идеје „мини Шенгена“, па је тако аналитичар Ким Мехмети чак оценио да је Рама, због „јачања албанско-српског братства“, спреман да се одрекне и признања независности Косова, као што су то учиниле и неке друге државе после лобирања Београда
Како наводи Инсајдери, Мехмети је оценио да је пројекат „мини балканског Шенгена“ штетан за националне интересе Албанаца.

Према његовом мишљењу, таква политика не помаже Албанцима у Прешеву, Албанцима на Косову нити Албанцима у Македонији, преноси Косово онлајн.

Реагујући на изјаву Едија Раме, који је поставио питање – како да се укине граница Косова са Албанијом ако се Србија томе противи, Мехмети је рекао да се Србија свему противи, и независности Косова.

  • Одустанимо и од независности Косова. Испунимо им жељу. Како се ствари одвијају, уопште ме не би чудило ако би премијер Албаније једног дана зарад побољшања односа и јачања српско-албанско братства, не дај Боже, предложио укидање признања Косова – закључио је Мехмети.

Извор: Танјуг / Информер

Подели: