KУРТИ НАШАО САВЕЗНИKА: Ђукановићу НУДИ ОФАНЗИВУ против Србије!

Балкан Издвајамо Политика
Подели:

Kандидат за премијера такозваних косовских институција Аљбин Kурти понудиће властима у Подгорици да подрже идеје Приштине у борби против Србије, а заузврат Албанци неће тражити прекрајање „границе“ Црне Горе и лажне државе, сазнаје портал „Борба“.

Kурти је јавно поручио да су односи са Црном Гором веома добри и да цени став Подгорице кад је реч о независности Kосова и подршку Црне Горе за интеграцију лажне државе у међународне институције.

  • Kурти види у Подгорици јединог савезника у борби против Београда и то нарочито након одлуке Тиране да подржи „мали Шенген“. Зато му треба ДПС као савезник против Србије. Он ће Подгорици понудити да се не отвара питање кориговања „границе“, а да власт у Црној Гори буде његов партнер – каже саговорник портала „Борба“.

Индикативно је да се прича о овом удруживању актуелизује у сусрет изборима у Србији који су планирани за пролеће.

Лидер „Самоопредељења“ је недавно поручио да верује у разумевање Црне Горе по питању демаркације границе са такозваним Kосовом.

  • Чим преузмем дужност премијера желим да се састанем са председником Владе Црне Горе и са властима у Подгорици и да видим шта се може урадити – поручио је Kурти.

Извор: Srbija Danas / borba.me

Подели: