СРЂАН ЂОКОВИЋ: Новак је доказао да нисмо ГЕНОЦИДАН НАРОД зато му и звижде у Лондону и Њујорку!

Издвајамо Спорт
Подели:

Срђан Ђоковић, отац најбољег српског тенисер Новака Ђоковића није више могао да ћути на питања о угледу његовог сина у свету, али и провокацијама које доживео у Лондону.

У разговору за Радио телевизију Србије Срђан Ђоковић је поручио како је Новак поправио српски углед у свету који је био укаљан заслугама предрасуда и спиновања страних медија.

Једна тешка АТП година за Новака Ђоковића завршена је у Лондону, пропраћена звиждуцима са трибина намењена једном од најпозитивнијих људи „белог спорта“.

  • Знате кад сте први, на врху света. Онда је веома дугачак списак тенисера који су квалитетни, али стоје у реду иза Новака, и вребају, ево већ десетак година, да га смене са првог места. Сада је то успело Надалу, али и то је сасвим у реду, то је спорт. Уосталом, како би се то звало када би било који играч био неприкосновен и претплаћен да само он буде први, кад би стално побеђивао? Него, Новак се појавио у незгодно време за Србију и српски народ, јер је вратио веру и показао да ми нисмо геноцидан народ, да ми нисмо најгори на свету, да смо део европске културе и цивилизације! Немогуће је да један такав господин спортиста, какав је Новак, долази из неког геноцидног народа, како су нас многи у прошлости етикетирали! То је нечија етикета, предрасуда, нереална слика, али је све то њима јак разлог забог кога ће тај неко, мом сину да звижди са трибина у Лондону, Њујорку и многим другим градовима и то је страшно када човек уживо доживи, казао је за РТС Срђан Ђоковић.

Такве ситуације са публиком често знају да прерасту из безазлених у инциденте, а најчешће се дешавају на мечевима највеће тројке српског тениса.

  • Не можете ни да замислите колико је Новаку у таквим ситуацијама тешко, али је он увек имао храбро срце и хладну главу, а како му је било, зна само он! Замислите, он је припадник једног малог поносног народа из једне мале сиромашне земље, коју су бомбардовали ти светски „стручњаци“ за бомбардовање! Једну малу Србију бомбардовало је 20 моћних земаља, замислите какви су то јунаци! И он се изборио са свим тим и постао један од најбољих тенисера свих времена.

Извор: Kurir sport / RTS

Подели: