СВИ ХОЋЕ МОЋНИ С-400 – МОСKВА НАШЛА НОВЕ KУПЦЕ: Индија већ уплатила аванс, а цена је тајна! (ВИДЕО)

Издвајамо Политика Свет
Подели:

Након продаје савременог противваздушног система С-400 Турској, Русија је наставила да шири свој утицај продајом овог типа наоружања и у другим деловима света.

Наиме, званични Њу Делхи и Ријад су врло заинтересовани за набавку овог система.

Уплаћен аванс

У Русији је већ почела производња С-400, који ће бити испоручен Индији, док су преговори о продаји Саудијској Арабији још у току. Сергеј Чемезов, извршни директор „Ростека“, државног произвођача оружја, потврдио је да ће обавезе из уговора са Индијом о испоруци система бити испуњене до 2025. године. Индија је већ уплатила аванс за противракетни систем. Чезмов је на сајму „Дубаи ершоу 2019“ навео да је Индија унапред платила поруџбину, али није желео да открије цену. Њу Делхи је још 2015. најавио да планира да купи руски ракетни систем С-400, а током посете руског председника Владимира Путина Индији прошле године потписан је уговор вредан 5,43 милијарде долара.

Марија Воробјова, портпаролка Федералне службе за војнотехничку сарадњу Русије, потврдила је да Русија и Саудијска Арабија разматрају услове испоруке противваздушног ракетног система „С-400 тријумф“ на основу уговора потписаног 2017.

Много интересената

  • Захтеви свих страних купаца заинтересованих за најбољи светски систем за противваздушну одбрану, који вишеструко превазилази све системе које нуде конкуренти, биће размотрени на утврђени начин – навела је она.

„С-400 тријумф“ је систем противваздушне одбране дугог домета предвиђен за уништавање авиона, крстарећих и балистичких ракета, укључујући ракете средњег домета, а може се користити и против копнених циљева.

ЧИЊЕНИЦЕ

НИ МУВА ДА ПРОЛЕТИ

  • Систем С-400 је у оперативној употреби од 2007. – Цена једне комплетне батерије је 300 милиона долара – Чини је девет лансера, 120 пројектила, командно возило… – Уништава циљеве на висини од 30 километара – До данас је направљено укупно 420 батерија – Максималан домет пројектила 380 километара – Поред Русије, још четири земље поседују систем

Извор: Kurir.rs

Подели: