ВУЧИЋ: Ја јесам хронично болестан, али док сам жив борићу се за Србију

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности први пут после изласка са ВМА где је током викенда боравио због кардио-васкуларних проблема.

12.36 – Ја сам хронично болестан, и сад сам под терапијом. Моје здравствено стање нема везе са понашањем ни једног новинара. Не сметању ми ни претње пет метака у леђа, али ми сметају лажи и изјаве да немам снаге да одговарам на тешка питања. Увек ћу бити спреман да одговарам на сва питања, ма колико она била тешка. Моје здравље је мој проблем, али док год сам жив борићу се за Србију – рекао је председник Вучић и додао:

  • Ниједног секунда нисам окривио неког другог за моје здравље. То је мени природа дала, уз природу моја непажња уз не узимање лекова за срце и хипертензију. Није била лака та ноћ, хоћу да захвалим свима који су бринули!

12.30 – Одговарајући на питање новинара да је председник Независног удружења новинара Србије Жељко Бодрожић рекао да би председник Вучић требао да одговора на питања уредника НИН-а, Н1, Инсајдера и осталих медија, Вучић је рекао да никада није бежао од питања.

  • Увек сам спреман да одговорим на сва питања. Та питања ми пружају прилику да раскринкам лаж политичких противника. Немам бољу прилику да када изађете са истином, омогућите ми простор да вам директно покажем да немате аргументацију. Никада нисам бежао од тога, нисам скривао теме, одговарао и склањао под тепих. Износио сам истину, и увек сам побеђивао без проблема. Растављајући на саставне делове нијхове лажи, показивао сам колико ми је чиста савест и колико су бесмислени напади на мене – истакао је Вучић и додао:
  • Нека се не брину, победићу их све заједно. Многима није стало да поставе питања, већ да буду политички протежеи за неке. Тако ћу ја народу да покажем истину.

12.25 – Вучић је рекао да је увек показивао колико му је чиста савест и колико су бесмислени напади који имају за циљ да кажу „е ајде да те нема, само да ми дођемо на власт, а план и програм није важан“.

  • Нека се не радују, победићу их све заједно, аргументима – рекао је председник.

12.21 – Председник је на питање новинара да ли ће бити отварања нових поглавља или не, Вучић је рекао да не зна.

  • Зависи од њих, како они одлуче тако ће и бити. Највише се радујем расту српске економије и верујем да ћемо бити земља са најбржим растом. Управо зато радимо све ово, јер ове инвестиције доприносе додатном расту, тиме се боље позиционирате на тржишту – рекао је Вучић.

12.15 – Председник Србије Александар Вучић честитао је потписивање уговора.

  • Ово је веома важна ствар за нашу земљу. У наредне три године изградићемо 21,4 км ауто-пута од Руме до Шапца. Ми тиме радимо огроман посао и желимо да људе сачувамо да остану у земљи и то ће значити живот за цело подручје. То ће донети не само инвестиције, него и више туриста. Ови посао ћемо завршити за три године и ово је велика вест за грађане Србије – рекао је председник.

Председник је додао да очекује у наредним данима потписивање уговора за Моравски коридор, након чега је показао како ће тачно изгледати деоница ауто-пута од Руме до Шапца.

  • Ово је велики посао за све нас и очекујем да ће бити завршен у року. За неколико година моћи ћемо да се похвалимо да смо урадили много више ауто-путева, више него за претходних 70 година – нагласио је председник.

Председник Србије Александар Вучић састао се данас с представницима компаније „Азвирт“.

Након састанка потписан је комерцијални уговор за изградњу деонице ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице на деоници Шабац-Лозница.

Извор: Информер

БОНУС ВИДЕО:
Војска Републике Србије пева „Марш на Дрину“

Пријавите се на наш ЈуТјуб канал.
Подели: