ИЗРАЕЛ СВОМ СИЛИНОМ БОМБАРДОВАО СИРИЈУ: Асадов ПВО им жестоко узвратио! (ФОТО/ВИДЕО)

Издвајамо Политика Свет
Подели:

Израел је рекао да је извео „нападе широких размера на иранске и сиријске терористичке циљеве“, након што су ођекнуле експлозије око сиријског главног града Дамаска, а Русија је упозорила да ће израелски напади довести до ескалације напетости.

Мете напада били су циљеви иранске Исламске револуционарене гарде и сиријска војска, написала је у твиту израелска војска.

Израел је узвратио на ракете за које је рекао да су их иранске снаге у Сирији испалиле у њиховом смеру прошле ноћи.

„Сиријски режим сматрамо одговорним за акције које су се догодиле на сиријској територији и упозоравамо их да не допуштају даље акције против Израела. Наставићемо чврсто да делујемо колико год буде потребно против иранских снага у Сирији“, навела је војска Израела.

Сиријски противваздушни систем пресрео је интензивне израелске нападе и уништио већину ракета коришћених у нападу.

Од шрапнела израелске ракете која је погодила кућу у граду Саси југозападно од Дамаска погинула су два цивила, а у том подручју рањено је још људи.

Русија је осудила израелске ракетне нападе на сиријску територију рекавши да они представљају кршење међународног права.

„Напади на територију суверене државе у потпуности крше међународно право. Израелски напади довешће до ескалације напетости“, рекао је заменик руског шефа дипломатије Михаил Богданов.

Извор: Kurir.rs / 24sata.hr

Подели: