АМЕРИ ОСЕТИЛИ СТРАХ: Амерички пилот побегао након упозорења Руса и С-400

Издвајамо Политика Свет
Подели:

Руске ваздушне снаге умало су обориле амерички стратешки бомбардер Б-52Х, који се неовлашћено нашао у близини базе Хмејмим у Сирији.


Како преносе кинески и руски медији, “мистериозни инцидент се догодио близу граница Сирије”. Амерички бомбардер је дошао изузетно близу руске војне базе у Сирији где је смештен ПВО систем С-400, а онда је посада авиона добила упозорење да ће бити оборен.

Руска ПВО из Хмејмима је упозорила и амерички борбени авион Ф-16, који је био у пратњи бомбардера Б-52Х, да ће бити оборен.

“Радари руске војске у Хмејмиму су приметили да се бази приближава бомбардер Б-52Х, а затим је противваздушни ракетни систем С-400 нациљао амерички авион. Руска ПВО је била спремна да отвори ватру и да обори амерички бомбардер”, наводи кинеска агенција Сина.

“Руска војска је у исто време на отвореном каналу послала хитно упозорење посади америчког бомбардера. Саопштили су им да су авиони ушли у зону руске војне контроле. Запретили су им да ако одмах не напусте ову зону да ће бити оборени, пошто ће ракете бити лансирале на америчке авионе. Посада америчког бомбардера је одмах по добијању претње напустила сиријски ваздушни простор”, пишу руски и кинески медији.

Извор: pravda.rs / tsargrad.tv / informer.rs

Подели: