РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Албанци спремили ПАКЛЕНИ ПЛАН за окупацију српске земље!

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Треба бити веома опрезан.

Зграде на Косову ничу као из воде, али у новим становима углавном нико не живи. Квадрати се продају по нереално високим ценама, око 700 евра по квадрату, а станове купују искључиво Албанци. Поставља се питање да ли је ово покушај „тихог окупирања“ Албанаца попут „косовског сценарија“?

Др Јелена Вукоичић рекла је да је за портал Форт Русс да је својевремено масовна миграција Албанаца на Косово и Метохију почела да припрема земљу за све што нам се касније догодило.

  • Они су практично освојили Косово и Метохију у веома кратком периоду током СФРЈ. Јасно је да Албанци имају стратегију да населе подручја која сматрају својим и тако потврде идеју о такозваној „Великој Албанији“, што је њихов дугорочни план – објаснила је она.

Она упозорава да у овом случају треба бити веома опрезан, посебно јер Албанци у дијаспори имају огромне количине новца, а тај новац се у великој мери користи за реализацију идеје Албанаца у једној земљи.

  • То је прљав новац, зарађен од трговине дрогом, и тим новцем су, у великој мери, лобирали за признавање независности Косова као и за америчку подршку. Тим новцем купују земљу и некретнине и на тај начин истискују Србе из тих крајева, јачајући свој положај. То је случај и на југу Србије, што је само један део њиховог пројекта – објашњава она.

Такође тврди да треба бити посебно опрезан када је реч о општини Медвеђа, где Албанци нису већина, али су је увукли унутар својих граница. Она је додала да се овај процес не одвија само у Србији.

  • То се дешава и у Северној Македонији, где су Албанци заузели половину Скопља, а сличне ствари се дешавају и у Црној Гори. То раде где год су бројни и где осец́ају да треба да освоје територију. Не бисмо требали да се у неком тренутку пробудимо и схватимо да смо окружени Албанцима који никада нису живели на том подручју, а који су затим тражили међународну подршку како би нам одузели још један део наше територије – закључује она.

Срби са југа Србије страхују од неких скривених намера због наглог насељавања великог броја Албанаца. На округлом столу из 2017. године, посвец́еном унутрашњем дијалогу о Косову, наведено је да Албанци на југу и у централној Србији купују све српско у последњих 15 година. Овај тренд је нарочито распрострањен у Бујановцу и Медвеђи, а у тим општинама има бесконачно више бирача него грађана, због хиљада измишљених Албанаца који заправо живе у дијаспори.

Процењује се да се само у последњих пет година више од 11.000 Албанаца са Косова и Метохије доселило у Ниш, а њихов циљ је да се бројно протежу изван административне линије Косова. Масовна куповина српских домова и земљишта од стране Срба почела је већ 2010. године. Албанци углавном купују земљу и куће у српским селима уз административну линију са Косовом и Метохијом, подручју око Врања, уз границу са Бујановцем, али и у Топличком округу, Прокупљу, Куршумлији… по много вишим ценама.

Нови Пазар се такође налази на листи омиљених локација за Албанце, али купце тамо највише занимају велика сеоска имања, удаљена од града, за које се увелико спекулише да ц́е бити намењени за вехабијски покрет. Новопечене придошлице из околине Пазара такође су веома заинтересоване за куповину некретнина у Апатину у Војводини, где је, наводно, већ купљен велики број салаша и других некретнина, извештавају руски медији.

Извор: Srbija Danas / Kurir

Подели: