ШЕШЕЉ О ШПИЈУНИМА: Зорана Михајловић ради за САД, Расим Љајић за Енглезе

Издвајамо Политика Србија
Подели:

Лидер СРС-а Војислав Шешељ јуче је у Скупштини упозорио да је власт неадекватно реаговала на такозвану шпијунску аферу и изашла с тим у јавност пре него што је завршена истрага, што би, према његовом мишљењу, могло да наруши односе Србије и Русије. Он је искористио целу причу о шпијунском рату и да нападне неке министре у Влади Србије, тврдећи да су они подједнако опасни као и страни агенти…

  • Брнабићева каже да је ситуација врло озбиљна. Па питам прети ли рат или бомбардовање и коју тајну је наш официр могао да открије Русима и има ли нека тајна коју не знају већ и Руси и Американци – рекао је Шешељ и одговарајући сам на то питање констатовао да нема. Он је истовремено изнео тврдње да су министри Зорана Михајловић и Расим Лјајић шпијуни прецизирајући и за кога тачно раде…
  • Зорана Михајловић ради за Американце, а Расим Лјајић за Енглезе, то знају сви у државном врху и о неким темама које су заиста важне разговори се воде искључиво када њих двоје нису ту.

Шеф радикала јуче је казао и да је за Србију најбитније да задржи добре односе с Русијом…

  • За мене је Србија отаџбина, а Русија мајка. За Србију сам спреман сутра да погинем, али исто тако бих погинуо и за Русију – навео је Шешељ.

На Шешељеве оптужбе да ради за странце министарка Зорана Михајловић жестоко је узвратила…

  • Када вас човек који је носио мајице с ликом Доналда Трампа, председника САД, оптужи да радите „за Американце“, онда једно можете да се запитате какав је то хаос у глави тог човека! Једини мој послодавац су Србија и њени грађани, а господину Шешељу желим мир у глави – казала је министарка за „Ало!“.

Расим Лјајић се није оглашавао овим поводом.

Рус хтео да му краве не крепају

Говорећи о шпијунској афери, Шешељ је јуче рекао и да је можда „Рус желео да купи вагон за краве или лиценцу за бурек“.

  • Можда је Рус хтео да купи неки вагон да му краве не крепају јер се очекује сибирска зима у Русији. То је нека ситна лова, изгледа по сто евра да су новчанице, па му дође око 1.000 евра, шта је то толико вредно? Можда је лиценцу за производњу бурека продао неком неко – још се не зна који је то Србин, ако је уопште Србин. Дајте да то наше службе испитају, осумњиченог приведу и поднесу извештај, а онда у јавност да изађу с информацијом која не мора бити свеобухватна.

Извор: Ало

Подели: