ЦРНОГОРЦИ ФАЛСИФИKУЈУ ИСТОРИЈУ: Ова ФОТОГРАФИЈА је најбољи доказ колико поједини МИЛОГОРЦИ мрзе СРБЕ! (ФОТО)

Балкан Издвајамо Политика
Подели:

Један од последњих примера „нечојства“ и „плагијаризма“ може се видети на корици књиге извесног Слободана Чукића – „Почетак српске окупације – комитска борба и народна голгота 1918-1920“

Многи сматрају да се у данашњој Црној Гори, под Милом Ђукановићем, води велика борба за прогон не само Срба, него и свега што је српско.

На удару је СПЦ, странке које су наклоњене Србији, а посеже се и за историјским фалсификатима како би се доказало да је Србија увек била агресор над Црногорцима.

Један од последњих примера „нечојства“ и „плагијаризма“ може се видети на корици књиге извесног Слободана Чукића – „Почетак српске окупације – комитска борба и народна голгота 1918-1920“.

Наиме, илустрација за ово (не)дело је заправо фотографија из 1913. године, дакле снимљена далеко пре периода који се у књизи описује, али ни то није све – са фотографије из битке за Скадар уклоњен је српски војник и на њој је остала само црногорска жена поред гробова својих страдалих ближњих.

Иначе, реч је о фотографији која се нашла на насловној страни часописа „Л,ИЛЛУСТРАТИОН“ од 17. маја 1913. године, а оригинал можете видети испод текста.

Извор: Espreso.rs

Подели: