ПУТИН: Ислам и православно хришћанство имају ИСТЕ ВРЕДНОСТИ

Издвајамо Политика Свет
Подели:

Православно хришћанство и ислам заснивају се на истим основним вредностима, рекао је председник Русије Владимир Путин у обраћању на верској конференцији у Киргистану.

Конференција, под називом „Православље и ислам – религије мира“, имала је за циљ да промовише међуетнички и међурелигијски дијалог између Русије и Киргистана.

  • Ислам и православно хришц́анство, баш као и друге светске религије, заснивају се на темељним хуманистичким вредностима од трајног значаја – на милости и љубави према ближњима, правди и поштовању људских биц́а – рекао је Путин, преноси „Москов тајмс“.

Говор који је на конференцији прочитао амбасадор Русије у Киргистану Николај Удовиченко подстичеје сарадњу између владиних агенција и верских организација ради јачања „грађанског мира и договора“ између двеју земаља.

Руски председник је додао да је „кључно“ да се те везе сачувају за будуће генерације и да се „(појача) улога верских организација у заштити и унапређењу духовних, моралних и породичних вредности“.

Ислам је друга по величини религија у Русији иза православног хришћанства и очекује се да ће се руско муслиманско становништво удвостручити у наредних 15 година. Већина становништва Киргистана су муслимани.

Извор: I.Z.K. / blic.rs

Подели: